Havsfiske och Hummersafaris har blivit en stor reseanledning till Bohuskusten. Det finns flera företag som anordnar Humersafaris och fiske med helthetspaket som inkluderar boende, mat och givetvis fest på kvällen. Läs mer här!

Hållö hör till en av Sveriges mest unika öar. Fyren invigdes år 1842 och är Bohusläns äldsta fyr. När den uppfördes var Hållö fyr den enda fyren mellan Strömstad och Marstrand, vilket gör den till den till det viktigaste historiska minnesmärket längs bohuskusten. Hållö har även blivit utsedd till Sveriges bästa badö. Båtförbindelese mellan Kungshamn och Hållö finns under sommarsäsongen. Läs och se mer av Hållö här!

 

Bohuskustens bästa utsikt finns i Kungshamn. Vid vattentornet så även kallad "Sjömärket" är utsikten enaslående.

Ni ser ut över Kungshamn, Smögen, Hållö, Bohus-Malmön och dessutom kan man med klart sikt se ända till Lysekil. Bättre utsikt över några av västkustens mest populära destinationer är inte möjligt att uppleva på någon annan plats.

Förlslagsvis börjar resan med att besöka utsiktsplatsen för att ni ska få en god överblick och orientering över området. Läs mer här!

Trätrappan i Kungshamn hör till en av de trappor längs bohuskusten med den högsta höjden från vattenytan. Den går ända upp till Smögenbron som är 36 meter hög.

Utsikten är helt enorm och känslan av höjden kan vara svindlande. Promenaden uppför trappan är en utmaning i sig och ger ett bra mått på den egna konditionen.

Trappan finns i början av Smögenbron om man kommer från Kungshamn. Det finns parkeringar.

Väljer man en promenad från Kungshamns centrum finns det en strandpromenad som leder fram till trappan. Läs mer här!

I Kungshamn finns badmöjligheter på flera platser med klippbad och badstränder. Läs mer  här!