loading...
Ariana Ramhage

Ariana Ramhage är konstnär och arkitekt. (Klicka gärna på ikonen under bildspelet som är placerad den andra från vänster för fullskärm)


Hennes bilder har nått ut till tusentals och är mycket efterfrågade, man känner direkt igen Arianas särpräglade akvareller.

Tavlorna kännetecknas av lysande blå himlar, genuina båtar, soldränkta klippor och vindpinade hus i en nästan verklig värld som lämnar plats för känsla och tanke.


En del av akvarellerna föreställer existerande samhällen, man känner igen sig, men skenet bedrar, Ariana skapar en egen värld.
Verkligheten är bara nästan verklig. Det finns ett inslag av drömmar, goda drömmar, de som gör människan utvilad, lycklig och glad, där det finns plats för längtan, hopp och att minnas de goda stunderna i livet.


Lysande vit, djupröd och varmblå färg, bildar ett mysterium, där det finns mer att upptäcka. Ljuset, skuggspelet, perspektivdjupet drar in betraktaren på en vandring genom förhoppningsfull morgon, krass och avslöjande dag eller nattens lugna vila.

Många motiv är målade ur minnet, det viktigaste blir att fånga själen.

Sommarmotiven blir ofta bäst om man målar dem en riktig kall och mörk vinterdag, då är längtan efter ljuset som starkast och sommarkänslan upplevs intensivast, säger Ariana.


Ariana Ramhage har verkligen fått respons på sina utställningar. Hennes vernissage lockar ett stort antal besökare. Konsthallar och gallerier slår besöksrekord då de gästas av Ariana. Hon är representerad i stat, kommuner, landsting, företag och åtskilliga privathem från London i väst till Tokyo i öst. Hon är bosatt i Lerums kommun utanför Göteborg. Fler bilder kan man se på www.ramhage.com

 

 

 

Smögen