GREBBESTAD.

loading...

 

Grebbestad är omgivet av höga berg och är beläget vid en fjord. Under sommaren är det en livlig plats med flera aktiviteter för hela familjen. Bryggpromenaden är kantad av matställen samt butiker.

 

Sveriges största sportshop finns i området samt resort- och konferensanläggningen Tanumstrand.

 

Det finns flera spännande naturupplevelser att uppleva som Tjurpannan vilket är beläget i den yttre skärgården som visar havets kraft som möter fastlandet och skapar ett skådespel. Naturparken Otterön är känd för sina skalbankar som är unika i Bohuslän.

 

Flera historiska minnesplatser finns i området som Greby Gravfält vilket är Bohusläns största med 180 synliga gravar, labyrinten vid Ulmekärr, Röö stenen, Munkkyrkan och Måkholmens labyrinter.

 

Grebbestad är framförallt känd som Sveriges huvudort för ostron med de välkända "Grebbestad ostronen" som anses hålla extra hög kvalitet och serveras på de bästa restaurangerna i Sverige och utomlands. Den svenska ostronakademien finns även här.

Bilder från Tanums kommun hittar ni här! (Ni länkas till facebooksidans album.)

Turismnyheter från Grebbestad.

Boende
Matställen
Naturupplevelserna
Upplevelser topp 5

 

På kartan längst ner bredvid väderkartan kan ni genom att klicka och föra "mansfiguren" över kartan få en virtuell promenad i Grebbestad.

 

Karta över Grebbestad hittas här! Utöver karta finns information om väder, trafik, foton och webbkameror på samma länk.


GPS
WGS84: N 58° 41.5397', E 11° 15.3581'
Decimal: 58.6923, 11.256

Väder Grebbestad