UDDEVALLA

Foto: Henrik Pettersson

loading...
Foto: Henrik Pettersson
Foto: Henrik Pettersson

I hjärtat av Bohuslän finns Uddevalla. Staden är den största längs Bohuskusten och i hela länet. Uddevalla är handelsstaden nummer ett i Bohuslän. Här finns en livlig cityhandel och Bohusläns största externa köpcentrum Torp.

Sedan maj 2013 har handelscentrummet Torp byggts ut med etableringen av IKEA och området Östra Torp Handelsområde, vilket gör hela området till ett av Västkustens största handelscentra.

 

Det unika läget vid och hav, fjord men också närhet till skog samt fjäll skapar stora möjligheter att uppleva en varierad natur. Fritidsaktiviteter som fiske, vandringsleder och flera cykelvägar finns i området. Strandpromenaden som är hela nio kilometer lång som är en gång- och cykelväg vann "Vackra vägars pris" år 2009.
 

På Strandpromenaden kan du se det unika och 10 000 år gamla området "Snäckskalsbankarna" och badplatsen Lindesnäs och mycket annat. Under sommaren finns skärgårdsbåtar som trafikerer de många öarna. Uddevalla har hela 27 mil kust och flera öar samt stränder.
 

Det finns ett rikt utbud av kultur och nöjen. Bohusläns Museum är det största museet i Bohuslän och här får man en god överblick över vad Bohuslän har att erbjuda för den kultur- och historieintresserade. Konsthall, Kulturhus och teatrar och mycket annat finns att upptäcka.
 

Det är lätt att ta sig till Uddevalla då E6:an går vid staden samt det finns goda buss och tågförbindelser.

Se mer bilder från Uddevalla och Ljungskile. Ni länkas vidare till katalogen på Facebook.

Turismnyheter om Uddevalla här.

Boende
Matställen
Naturupplevelserna
Upplevelser topp 5


På kartan längst ner bredvid väderkartan kan ni genom att klicka och föra "mansfiguren" över kartan få en virtuell promenad.


Karta över Uddevalla hittas här! Utöver karta finns information om väder, trafik, foton och webbkameror på samma länk.

Foto: Henrik Pettersson


GPS
WGS84: N 58° 20.8608', E 11° 55.7125'
Decimal: 58.3477, 11.9285

Väder Uddevalla