MARSTRAND.

si1 si11 si8 si3 si9 mar1 si2 mar2 mar4 si6 mar8 si5 mar11 marny1 marny2 si4 marny3 marny4 marny5 marny6 marny7 si7 si10 si12

Ön Marstrand är seglingens huvudstad nummer ett i Sverige med sina välkända havskappseglingar och alla seglingsentusiaster som hittar hit varje sommar.
 

Staden Marstrand grundades i början av 1200-talet av kung Håkon Håkansson från Norge. Sillen har i sekler varit en förutsättning för öns välstånd och under 1500-talet var staden en av huvudorterna i Sverige för sill. Marstrand blev svenskt först år 1658 vid freden i Roskilde. Den välkända fästningen började att byggas samma år.
 

Under 1700-talet var ön en frihamn "Porto Franco" vilket innebar att det var en fristad för brottslingar, religionsfrihet och helt skattebefriat.

När sillen tog slut började begreppet "havsbad" att få fäste i Sverige. Marstrand blev då en av de mer framträdande orterna i Sverige och attraherade kungligheter och sociteten i landet.
 

Marstrand hör än idag till en av de populära sommardestinationerna som drar till sig dagens kändisar och personer som vill uppleva den fantastiska naturen och det rika nöjeslivet som ön erbjuder.

I närheten av Marstrand finns flera vackra platser att besöka som på Tjörn; Åstol, Rönnäng och Klädesholmen med flera. Lite längre upp längs Bohuskusten kommer Orust med sina orter som exempelvis Mollösund, Ellös och Gullholmen.

Se mer bilder från Marstrand och Kungälv här. Ni länkas vidare till katalogen på Facebook.

Turismnyheter om Marstrand och Kungälv här.

Boende
Matställen
Naturupplevelserna
Upplevelser topp 5

På kartan längst ner bredvid väderkartan kan ni genom att klicka och föra "mansfiguren" över kartan få en virtuell promenad på ön.

Karta över Marstrand hittas här! Utöver karta finns information om väder, trafik, foton och webbkameror på samma länk.

Fotona från Marstrand är tagna av Pia Jedborg och Siyana Belichovska.

En film av: Magnus Carlsson


GPS
WGS84: N 57° 53.2423', E 11° 35.3188'
Decimal: 57.8874, 11.5886

Vädret Marstrand