Nr 1. Patric Bergkvist. Juryns motivering: Utsikten över Lysekil är en finstämd bild där varm färg möter kall och det får båda nyanserna att glöda på ett speciellt sätt. Här kan man se hur den blå skymningen rullar in från havet. Trots att det är en stor vy, är den väl sammanhållen igenom färgernas kontraster och bilden blir inte plottrig eller detaljerad utan blir en vacker helhet.
Nr 2. Martina Koch.Juryns motivering: De gamla övergivna och fallfärdiga bryggorna vid Björlandas frusna hav skapar en bildkomposition som förmedlar tomhet och svunna tider, en plats som för längsedan glömts bort. Den mänskliga frånvaron och tidens element har satt sina tydliga spår. Kvällens sista ljus dröjer sig kvar som ger vackra färgnyanser och skapar en konstnärlig komposition av bilden.
Nr 3. Janne Brittelund.Juryns motivering: Den majestätiska Uddevallabron tornar fram i ett kallt vinterlandskap. Sjöröken som stiger upp likt en dimma vittnar om kylan i det ännu inte frusna havet. Den frostiga växtligheten närmast i bild och bryggan ger ett fint perspektiv. Ljuset som finns bakom molnen skapar vintriga färgkonstraster och skapar spännande en bildkomposition av både natur och arkitektur.

Här är vinnargalleriet för vintertävlingen av Bohuskusten Photo Challenge 2014. Ni som är intresserade av ett foto kan kontakta oss.