FILM & TV.

Den unika västkustnaturen och ljuset längs Bohusläns kustområden har i alla tider lockat fram den konstnärliga ådran och inspirerat många konstnärer. Få platser i Sverige ger bättre förutsättningar inom foto och film. Här är några exempel från produktion av film och tv från Smögenkusten.

Foto: Heikki Koskelainen Foto: Heikki Koskelainen

Vid den idylliska delen av Kungshamn som heter Fisketången, samt på andra platser längs Smögenkusten spelades filmen "Micke och Veronica" in under sommaren 2013. Izabella Scorupco, David Hellenius och Suzanne Reuter spelade huvudkaraktärerna. Filmen vann biopublikens pris på Guldbaggegalan 2015.

Tina Nordström.Foto: Heikki Koskelainen Tina Nordström.Foto: Heikki Koskelainen

New Scandinavian Cooking är ett  matlagningsprogram som har sänts i flera länder.  Ett av avsnitten spelades in i huvudsak på Smögen och i dess närhet. Kändiskocken Tina Nordström lagar mat av fisk och skaldjur. 

Filmen Micke & Veronica.
Foto: Heikki Koskelainen Foto: Heikki Koskelainen

Teamet bakom boken "Världens bästa grillbok" med Dogge Doggelito på väg ut till ön Hållö med avfärd från Kungshamn. Både bokfotografering och dokumentärfilmsinspelning genomfördes.

Foto: Heikki Koskelainen Foto: Heikki Koskelainen

Trots en ovanligt grå och regning dag ger den unika ön Hållö med sin vackra fyr  bra fotomöjligheter.
Dogge Doggelio och modellen Elin sken upp  istället för solen. 

PRODUKTIONSMÖJLIGHETER.
Kontakta oss gärna om ni är intresserade av att lägga produktion av film eller tv för att få den rätta västkustkänslan  året om. Det finns många spännande och vackra platser. Kontakta oss här.