Almanackan BOHUS COAST 2023 kan beställas nu. Läs mer.
 

 KUNGSHAMN.

loading...

Kungshamn (fd. Gravarne) har Sveriges västligaste fastland och är landets huvudstad för sill, kaviar samt fiskberedningsindustrin. De flesta känner till Kalles Kaviar och Abbas sill. Sillperioderna har varit helt avgörande för det framväxnande välståndet historiskt och är även idag en väsentlig motor i området.
 

Få platser längs Bohuskusten erbjuder den direkta närheten till det öppna havet såsom Kungshamn utgör.

Fastlandet hör till det västligaste i Sverige vilket i kombination med det salta vattnet och granitens reflektioner ger ett mycket speciellt ljus.
 

Vid solnedgångar och precis efter att solen har gått ner i havet visar sig fantastiska färger på himlen som speglar sig i havet och skapar magi. För den fotointresseerade erbjuder Kungshamn stora möjligheter att föreviga naturens skönhet.

Kungshamn är placerad nära till flera av Bohuskustens mest välkända turistdestinationer, vilket gör den till centralorten för de som vill befinna sig i hjärtat av Bohuskusten.
 

Bohus-Malmön, Smögen, Hunnebostrand, Lysekil, den unika ön Hållö och Nordens Ark och mycket annat finns i närheten. Orten har anor sedan Vikingatiden och dess spännande historia. Kungshamn är huvudort i Sotenäs kommun och här finns det största utbudet av butiker samt service i området.
 

Från Kungshamn finns sommartid reguljärtrafik med båt till både Smögen och ön Hållö. Under övriga tider under året finns även denna möjlighet med båttrafik men denna måste då bokas i förväg. Smögenbron förbinder Kungshamn med Smögen för den som önskar gå, åka bil eller buss.


Se mer bilder från Kungshamn och Smögenkusten här. Ni länkas vidare till katalogen på Facebook.

Turismnyheter om Kungshamn här.

Boende
Matställen
Naturupplevelserna
Upplevelser topp 5

På kartan längst ner bredvid väderkartan kan ni genom att klicka och föra "mansfiguren" över kartan få en virtuell promenad i Kungshamn.

Karta över Kungshamn hittas här!
Utöver karta finns information om väder, trafik, foton och webbkameror på samma länk.

Kungshamn är beläget i området Smögenkusten.


GPS
WGS84: N 58° 21.5466', E 11° 15.1828'
Decimal: 58.3591, 11.253

Väder Kungshamn

Feldts Brygga vid Smögenbron.