Ramsvikslandet. Fotograf: Heikki Koskelainen Ramsvikslandet. Fotograf: Heikki Koskelainen
BOHUSKUSTEN Photo Challenge

Västkustens största fototävling!

BOHUSKUSTEN Photo Challenge är den svenska västkustens största jurybedömda fototävling samt en av de större i Sverige. Bilder från hela elva kommuner längs västkusten deltog i sist tävling som genomfördes under augusti 2014.

Ny fototävling för 2015 är ej ännu klart. 


Bohuskustens magiska ljus - "årets bild"  är temat för tävlingen. Vem fångar ljuset och naturen bäst? Området för tävlingen är hela Bohuskusten.

Fototävlingen genomförs från och med 2015 en gång per år. Utöver den individuella tävlingen belönas samtliga fotografer som exponerar en kommun med flest foton i "kommunkampen" läs mer i den högra spalten.

Bohuskusten hör till en av de tio vackraste naturområdena i världen enligt CNN Travel. Få platser i Sverige ger bättre fotomöjligheter året om än det som Bohuskusten erbjuder.

Det är främst Er känsla för foto som är viktigast med betoning på bildkomposition och ljus. En duktig fotograf hittar den rätta känslan oavsett kamerautrustning. Alla fotografer är välkomna oavsett fotovana. Det spelar ingen roll om du är proffs eller amatör.

Bildkomposition med naturen som modell, rätt ljus och den inneboende känslan avgör vem som vinner. De starka naturliga färgerna längs Bohuskusten ger de bästa förutsättningarna för fantastiska foton.

Bohuskusten är Bohusläns kustområde som sträcker sig i söder från Hisingen (Göteborg) till den norska gränsen. 

TÄVLINGSREGLER

Tävlingen med temat "Årets bild" startar den 1 oktober och avslutas 31 oktober. Foton från alla årets månader ingår.


1. Gilla facebooksidan BOHUS COAST och dämed är ni med i tävlingen. Alla som deltar i tävlingen får tävlingsrabatter från sponsorerna vilka mailas till er efter att ert första tävlingsbidrag har delats.

2. Ni delar fotona på facebooksidan BOHUS COAST genom att bifoga bild och text vid "meddelanden" som hittas under "Byline". Alternativt dela på sidan som vanligt. Om ni själva saknar facebook kan ni låta en vän dela fotot, men vännen måste även gilla sidan.

4. Varje foto förses med en liten förklarande text om vilken plats den är tagen på / föreställer. Dessutom ska ert namn samt koden: "BPC" (Bohuskusten Photo Challenge) finnas med. Max antal foton per fotograf är två. Märk dem BPC1 och BPC2. Endast era egna foton får delas med undantag av om ni delar för någon som saknar facebook.


Foton som saknar märkningen "BPC" delas som ett foto som inte ingår i tävlingen, utan räknas till den ordinarie delningen av foton som görs dagligen där veckans foto utses. Skulle ni av misstag inte skriva in alla uppgifter gör ni bara om proceduren. Om så önskas kan vi plocka bort det foto som delades av misstag och dela som tävlingsfoto.

5. Röstning kan bara göras på den speciella röstningssidan. Andra gillare på sidan räknas inte. De tio bilder med flest röster går vidare till final.  En jury avgör sedan vilka av de tio som vinner. För att din röst ska räknas krävs att ni är gillare av fb-sidan BOHUS COAST.

6. För att rösta på ett bidrag räknas både delningar och gillar. En delning ger tre poäng och en gilla ger en poäng.   

Tävlingen avser foton tagna under årets alla månader. Vi har ingen begränsing på om fotona är tagna under innevarande år eller något annat år. Däremot är det önskvärt att fotona är tagna detta år. En fotograf kan endast hamna i final med ett foto.

Facbooksidan hittar ni här!

Röstningssidan finns på denna länk!

De tio finalisterna finns på denna länk. (ej klar)

Ni som tävlingsdeltagare ger oss rätten att dela era foton på facebook och på denna portal. Ni äger rätten till fotot och allt annat än det beskrivna kräver ert medgivande.

VINSTERNA

OBS! detta är priser från sist tävling och dessa gäller inte detta år.

Första priset
Vinstvärde: 11 000 kr
Läs mer om vinsten här!

Andra priset
Vinstvärde: 7 000 kr
Läs mer om vinsten här!

Tredje priset
Vinstvärde: 5 000 kr
Läs mer om vinsten här!


Läs mer om juryn här!Vinnarfoton ställs ut på konstgalleri
Kontsgalleriet Mollbrinks Konst i Uppsala kommer att välja ut några vinnarbilder från de olika tävlingarna till deras sommargalleri i Kungshamn 2015. Normalt arbetar de endast med väletablerade konstnärer vilket kan innebära en stor möjlighet för fotokarriären för de som bli utvalda.

KOMMUNKAMPEN

Ni som deltar i fototävlingen är Er kommuns bästa ambassadörer. Ni lyfter upp de finaste vyerna från er kommun så att många i Sverige och utomlands för möjlighet att se området och kanske blir besökare i framtiden. Deltävlingen ”Kommunkampen” bygger på befintliga och kommande tävlingsbidrag inom ramen för de bilder som medverkar i BOHUSKUSTEN PHOTO CHALLENGE.

Syftet är att lyfta fram den kommun som har de bästa ambassadörerna för sin kommun och därmed bidrar med flest foton med vyer från området. De fotografer som lyfter fram sin kommun bäst under tävlingsmånaden kommer att få varsin vinst och kan kalla sig kommunens bästa ambassadörer.

Vinstinformation i "Kommunkampen" här!

Tävlingssponsring

Ni som önskar medverka som sponsor i tävlingarna är välkomna att kontakta oss. Tävlingen genomförs fyra gånger per år. Kontakta oss här!

Tävlingsperiod

 Tävlingsperiod ej klart ännu.
 

 

 

Med en räckvidd på närmare 900 000 personer i sociala medier under tävlingsmånaden, alla kommuner längs Bohuskusten som medverkar är tävlingen västkustens största jurybedömda fototävling, samt en av de större i Sverige bland fototävlingar.

Maknadsföring och media

Tävlingen marknadsförs i samarbete med flera facebooksidor i Bohuslän.

Information till pressen vid tävlingsstart och efter tävling.

Vid frågor kontakta:

Heikki Koskelainen
Tel: 072 -717 60 56
Mail: hb@LL41.se


Pressmeddelande finns på denna länk.

Exempel på pressklipp från tävlingen till vänster.

.