loading...

Finalisterna i BOHUSKUSTEN Photo Challenge.
 

1. Eva Wistemar.

Tema: Marmorbassängen på ön Hållö.

2.Syssy M Jaktman.
Tema: Sommar på Smögen.


3.Pär Ohlson.
Tema: Rinkenäs badplats, Lysekil.

4.Petra Jedborg.
Tema: Klädesholmen en kväll i början av juni.


5.Fia Olson.
Tema: Mollön, Uddevalla.  


6. Emelie Engberg.
Tema:Nösund, Orust.

7.Susan Olsson.
Tema: Lyckliga barn på Nebba, under Smögenbron.

8.Eva Haapala.
Tema: Augustiklippor vid Stångehuvud , Lysekil.

9. Camilla Johansson.
Tema: Måseskär.


10.Eva Mattsson.
Tema: Utsikt från Smögenbron mot Hasselösund.

Tryck på pilarna under bildspelet för att se i större format.


Mer information om tävlingen här!

Pressmeddelandet finns på denna länk.


FÖRSTA PRIS. Eva Wistemar

Juryns motivering: Bilden av Marmorbassängen på ön Hållö Är en finstämd komposition som använder sig av ett klassiskt konstvetenskapligt tema, där kontrasten mellan det ljusa och mörka, mellan rörelse och stillhet och mystik och klarhet blandas till ett konstverk. Mörkret och ljuset i fotografiet samspelar precis som rörelse och stillhet får kompositionen att inleda betraktaren till djupare studier av fotografiet. Känslan av att befinna sig mitt i ett ögonblick förstärks då de små rörelserna i havet alla drar åt olika håll samtidigt som de höga vita molnen blandas med de lägre mörka molnen och bildar en ljuseffekt som likt Vädersolstavlan inleder till en stunds kontemplation över livet och naturens under.

ANDRA PRIS. Syssy M Jaktman

Juryns motivering: När de första turisterna till västkusten hittade till Smögen för över 100 år sedan var det denna underbara syn som flera blev förälskade i. Bilden har fångat det traditionella sommarlivet med ett väl avstämt motiv med ett djup, starka färger samt speglingar som tillsammans ger en tilltalande helhet.

TREDJE  PRISET. Pär Ohlson

Juryns motivering: Kontrasten mellan en varm och kall ton ger en inbjudande stämning av de vackra granitbergen i Lysekil. Kompositionen, naturen, fototekniken samt rörelsen av molnen i bilden skapar en fin helhet.