LYSEKIL.

loading...

Lysekil är staden där havet alltid är närvarande. Staden har ett rikt utbud av aktiviteter året om som segling, havskajak, bergklättring, dykning och mycket annat. Staden var under 1800-talet känd som en socitetsstad och var en populär kurort med kallbadhus. Kallbadhuset änvänds även flitigt idag.
 

Från hamnen i Lysekil når ni "Saltön" efter ca 15 minuters färd med färjan till Skaftö. Viveca Lärns filmatiserade och mycket populära serie "Saltön" spelades in på Grundsund och Skaftö.
 

I Lysekil finns även Havets Hus som ger en fantastisk inblick över det rika djurlivet i västerhavet. För den historieintresserade finns mycket att se. I närheten av Lysekil finns hällristningar som är från bronsåldern (1700-500 f.kr) att beskåda. De mest kända hällristningarna kallas för "skomakaren" och "solstativtavlan".

Som flera orter längs Bohuskusten har sillperioderna och graniten varit av stor betydelse för dess utveckling. I Lysekil finns den Svenska Musselakademien.

Se mer bilder från Lysekil här. Ni länkas vidare till katalogen på Facebook.

Turismnyheter om Lysekil  här.

Boende
Matställen

Naturupplevelserna
Upplevelser topp 5

På kartan längst ner bredvid väderkartan kan ni genom att klicka och föra "mansfiguren" över kartan få en virtuell promenad i Lysekil.
 

Karta över Lysekil finns här!
Utöver karta finns information om väder, trafik, foton och webbkameror på samma länk.

 

Fotografer: Theresa Johansson, Eric Wigardt och Heikki Koskelainen.

 

Länkar:

Glicko.me


Allt om Lysekil

 


GPS
WGS84: N 58° 16.5344', E 11° 26.1335'
Decimal: 58.2756, 11.4356

Väder Lysekil