Smögenbryggan är en av Sveriges mest kända och populäraste attraktioner. Den näst intil kilometer långa bryggan är kantad av butiker, restauranger och mycket det erbjuds en vacker miljö. 

Smögens brygga börjar vid Smögens Fiskeauktion och slutar precis innan den populära badplatsen Vallevik.

Under de 100 år som Smögen har varit en turistort har mycket av bebyggelsen på Smögens brygga bevarats och känslan av tidigt 1900-tal lever kvar än idag. Läs mer här!

Sveriges skaldjursparadis nummer ett är Smögen med sina rikskända Smögenräkor, havskräftor, musslor, ostron och mycket annat. Smögens Fiskauktion är Sveriges näst största fiskeauktion och från denna levereras färska Smögenräkor, övriga skaldjur samt fisk över hela landet sedan närmare 40 år. Den äkta räkmackan uppfanns på Smögen och avnjutas bäst på plats.

Hummersafari  och havsfiske har blivit en stor reseanledning till bohuskusten. Det finns flera företag som anordnar Humersafaris med helthetspaket som inkluderar boende, mat och givetvis hummerfest. Läs mer här!

Sandön - Smögen

Sandön och Sandöfjorden ligger i ett turistiskt högintressant område och utgör ett inbju­dande mål för friluftsliv.

Klippstränderna ger utmärkta tillfällen till bad och sportfiske. I söder finns en anlagd kom­munal badplats med sandstrand. Hällmarkslandskapet med sina fantasieggande skulpturer har stor attraktionskraft. Läs mer här!

Nedanför Smögens Hafvsbad finns underbara områden som kallas för Dambadet och Makrillviken. Här har det badats sedan i början av 1900-talet. Du kan skåda den välbevarade bebyggelsen från den tiden tidens kallbadhus.