SMÖGEN.


Smögen hör till en av Sveriges mest välkända sommardestinationer  sedan i början av 1900-talet. 

Badgäster främst från vår huvudstad Stockholm upptäckte denna pittoreska ö vid den tiden och därefter började allt fler turister att söka sig hit från hela landet.
 

Sveriges skaldjursparadis nummer ett är Smögen med sina rikskända Smögenräkor, havskräftor, musslor, ostron och mycket annat. Smögens Fiskauktion är Sveriges näst största fiskeauktion och från denna levereras färska Smögenräkor, övriga skaldjur och fisk över hela landet sedan närmare 40 år. Den äkta räkmackan uppfanns på Smögen avnjutas bäst på plats.
 

Det  västliga läget, salta vattnet och granitens reflektioner ger ett mycket speciellt ljus. Vid solnedgångar och precis efter att solen har gått ner i havet visar sig fantastiska färger på himlen som speglar sig i havet och skapar magi. För den fotointresseerade erbjuder Smögen stora möjligheter att föreviga naturens skönhet.
 

Det finns mycket att se på Smögen som de vackra små gränderna med hus från 1800-talet. Badplatsen Vallevik och Makrillviken erbjuder fantastiska badmöjligheter. En mycket naturskön plats är Sandön med sina fantastiska mijöer.
Mer information om Sandön finns här.

 

Det finns ingen turist på besök på ön som inte har flanerat runt på Smögens kända brygga med alla butiker, matserveringar och mycket annat. Smögenbryggan är en attraktion i sig och mer information och foton finns här.


Evert Taube gjorde sitt första offentliga framträdande redan år 1918 på Smögen och var en flitig besökare på
ön.

Se mer bilder från Smögenkusten här. Ni länkas vidare till katalogen på Facebook.

Turismnyheter om Smögen här.

Boende
Matställen
Naturupplevelserna
Upplevelser topp 5


På kartan längst ner bredvid väderkartan kan ni genom att klicka och föra "mansfiguren" över kartan få en virtuell promenad på ön.

 

Karta över Smögen finns här!
Utöver karta finns information om väder, trafik, foton och webbkameror på samma länk.

Läs mer om Smögenkusten här!


GPS
WGS84: N 58° 21.9104', E 11° 13.9057'
Decimal: 58.3652, 11.2318

klart.se