STRÖMSTAD.

Furholmen - ön med många möjligheter! 

Furholmen. Foto: Robert Dahlberg
Ursholmen. Utanför Strömstad.
Ursholmen. Utanför Strömstad.

Trålning i Kosterhavet - Hållbart fiske

Rykande färska räkor och hållbart fiske. Det är vad du upplever när du följer med oss på Trålning i Kosterhavet. Turen går på tisdagar från 30 juni till 4 augusti. Pga av Corona tar vi färre passagerare för att det ska vara möjligt att hålla fysisk distans. Därför blir vi fullbokat fortare. Säkra din plats på vår hemsida. 

Strömstad är Bohuskustens nordligaste stad och erbjuder allt en stad normalt erbjuder i form av shopping och nöjen. Den omedelbara närheten till
Norge gör norrmännen till de mest frekventa besökarna.

 

Kosteröarna som är belägna utanför Strömstad är Sveriges västligaste utpost. Kosteröarna liksom öarna Alaska, Styrsö och Ursholmen nås med skärgårdsbåtar som avgår från den centrala delen av staden. Naturreservatet Kockholmen som leder till Tjärnö och Saltö erbjuder flera fina sevärdheter. Dagsresa till Norge är alltid en upplevelse. 

En dagsresa till Norge är alltid en upplevelse. 

Sveriges västligast belägna fyr finns att skåda på ön Ursholmen. För den historieintresserade finns mycket att upptäcka som fornlämningar på Blomsholm i form av det 42 meter långa skeppet som finns på ängarna sedan 2000 år tillbaka. En av Bohusläns äldsta kyrkor är Skee kyrka vilken byggdes på 1100-talet. Kyrkan är huggen i granit.

 

För den aktivitetssökande familjen finns Daftö piratland med barnteater. Den som vill få mer kunskap rekommenderas då ett besök på Ekoparken eller Tjärnö akvarium. Norr om Strömstad finns Norrby Shoppingcenter som erbjuder över 100 butiker.  

Matställen
Piren 1
Furholmen

Bilder från Strömstad hittar ni här! (Ni länkas till facebooksidans album.)

Turismnyheter om Strömstad.

 
 
 

 
 

 

 Smuggeltur i Skärgården®

Originalet av Smuggeltur i Skärgården®  
Kom med och få historien om smugglarkungen Bremer och hans äventyr i vår skärgård.Hur han gäckade tullarna och lurade upp dem på grund i våra farliga farvatten.
Spriten flödade mellan fartygen och en och annan sup slank säkert ner i smugglarnas strupar. På anrika Grand Hotell, bara ett stenkast från tullarnas kontor, gjordes affärerna upp. Pga av Corona tar vi färre passagerare för att det ska vara möjligt att hålla fysisk distans. Därför blir vi fullbokat fortare. Säkra din plats på vår hemsida. 

FACEBOOKSIDOR OCH GRUPPER ATT FÖLJA I STRÖMSTAD!

Upplev Strömstad & Koster

GPS
WGS84: N 58° 56.3008', E 11° 10.7512'
Decimal: 58.9383, 11.1792

klart.se

Historiska bilder från Strömstad runt 1900-talet.
Sommarklädda badbrudar på promenad vid Keva.
Så skulle man vara sommarklädd runt år 1900 i
Strömstad. De andra bilderna visar vyer från staden.