STRÖMSTAD.

loading...

Strömstad är Bohuskustens nordligaste stad och erbjuder allt en stad normalt erbjuder i form av shopping och nöjen. Den omedelbara närheten till Norge gör norrmännen till de mest frekventa besökarna.

 

Kosteröarna som är belägna utanför Strömstad är Sveriges västligaste utpost. Kosteröarna liksom öarna Alaska, Styrsö och Ursholmen nås med skärgårdsbåtar som avgår från den centrala delen av staden. Naturreservatet Kockholmen som leder till Tjärnö och Saltö erbjuder en fantastisk upplevelse.

 

Sveriges västligast belägna fyr finns att skåda på ön Ursholmen. För den historieintresserade finns mycket att upptäcka som fornlämningar på Blomsholm i form av det 42 meter långa skeppet som finns på ängarna sedan 2000 år tillbaka. En av Bohusläns äldsta kyrkor är Skee kyrka vilken byggdes på 1100-talet. Kyrkan är huggen i granit.

 

För den aktivitetssökande familjen finns Daftö piratland med barnteater. Den som vill få mer kunskap rekommenderas då ett besök på Ekoparken eller Tjärnö akvarium. Norr om Strömstad finns Norrby Shoppingcenter som erbjuder över 100 butiker. Strömstad blev 2012 utsedd till Årets Turistkommun i Sverige.

Bilder från Strömstad hittar ni här! (Ni länkas till facebooksidans album.)

Turismnyheter om Strömstad.

Boende
Matställen
Naturupplevelserna
Upplevelser topp 5

 

 

På kartan längst ner bredvid väderkartan kan ni genom att klicka och föra "mansfiguren" över kartan få en virtuell promenad i Strömstad.

 

Karta över Strömstad hittas här! Utöver karta finns information om väder, trafik, foton och webbkameror på samma länk.

 

Fotografer: Anna Lÿnx och Ginny Bjelkenborg.


GPS
WGS84: N 58° 56.3008', E 11° 10.7512'
Decimal: 58.9383, 11.1792

klart.se