Nr.1.Christer Larsson. Juryns motivering: En finstämd och välbalanserad bild. Det djupa blå från himlen speglar sig i det kristallklara vattnet och ger genom det röda från sjöbodarna en stark energi och balans mellan färgerna. Kompositionen får sin styrka genom några enkla men centrala element för bilden. Det röda från sjöbodarna samt det röda i klipporna längs vattenlinjen och staketet uppe på klipporna ger bilden ett klassiskt konstvetenskapligt element, centralperspektivet, som likt Flippo Brunelleschis skisser och ritningar från 1400-talets Italien gör att det känns behagligt och rogivande att vila ögonen på Christer Larssons komposition.
Nr. 2. Andreas Sofus Christensen. Juryns motivering: Bergets rosa färg och varma toner förstärks av de blålila öarna. Solen syns inte på bilden, men ger guldtoner i bergen på solsidan. Ett foto med väl sammanhållen färgskala. Tjurpannans ibland vilda natur andas på denna bild lugn och harmoni.
Nr.3. Camilla Johansson. Juryns motivering: Bilden erbjuder betraktaren en vacker och drömlik väg direkt in i bilden via bryggan. De milda färgerna ger en fantastisk känsla av hur solen bryter igenom i dimman den tidiga morgonen. Man hör stillheten och känner andakt. Det blir en bra dag!

Här är vinnargalleriet för vårtävlingen av Bohuskusten Photo Challenge 2014. Ni som är intresserade av ett foto kan kontakta oss här!